Как става плащане на такси услуги

Днес едва ли съществува човек, който да не е ползвал такси услуги и въпреки това избрахме да се спрем по-обстойно над въпроса с плащането на такива. Имайки предвид високите технологии и възможностите, които предоставя модерния свят на телекомуникации, то много от нещата се менят, буквално с часове. Така например, днес можем да поръчваме стоки и услуги в Интернет, да плащаме онлайн, да имаме интернет банкиране, да пазаруваме и какво ли не още. Ето, защо за всяка себеуважаваща се фирма за такси услуги е от изключителна значимост това тя да разполага с всички модерни и съвременни методи, както на предлагане на такси услуги, така и начините за разплащане.

 

Случвало ли ви се е да сте забравили да изтеглите пари от банкомата през деня. Задържайки ви във фирма, в която работите до по-късно, навън вече се е стъмнило и решавате да не рискувате да вървите пеш. Повиквате си такси и то идва на мястото, където вие чакате. Качвате се в колата, но когато тя спира до вашият дом се оказва, че нямате пари в брой. Услугата да помолите таксиметровия шофьор да завърти автомобила и да ви откара до най-близкият банкомат ще оскъпи крайната цена, но не и с такси услуги от „Такси Русе Букурещ“. Агенцията предлага модерни устройства в колите си, с помощта, на които може да платите, без да се притеснявате, че няма банкомат наблизо. Пост терминала, който се ползва от такси коли на „Такси Русе Букурещ“ работи, както с национални, така и международни карти; с дебитни и кредитни карти.

Разбира се, този начин на разплащане за такси услуги е съвсем нов за българският пазар, но предоставя добра алтернатива и удобство на клиента. Както в магазина за хранителни стоки, както в маркета за техники, така и в такси може да платите по този начин.

Друг метод на плащания и може би най-старият е плащане на такси услуга в брой и в български пари. Откакто страната ни е в Европейският съюз, много от агенциите за такси услуги приемат и плащания в евро или щатски долари (последното е значително по-рядко). Чуждестранната валута за разплащане в такси е въведена, с цел улеснение на чуждестранни туристи и хора от други страни пристигнали по работа.

Независимо от начина на плащане на такси трансфера, водачът на автомобила е длъжен да издаде касов бон. Върху последният се отбелязват километри, изминати от автомобила, а при някои таксита работещи на тарифа на метър и минути на престой, при наличие на такива.