Изграждане на интериора в дома с външни ролетни щори

В зависимост от вкуса, приложенията, разнообразието на материи и цветове външни ролетни щори се избират, както от алуминий, така и от PVC. Характерно за щорите е, че се управляват, чрез найлоново въже или колан.

Чрез манивела или електрически мотор може да се замени и самият механизъм. Налагането му като задължително е за големите размери щори, и е провокирано от тежестта на щорите, а за да е безпроблемно управлението и то само със стандартния механизъм не би било успешно и надеждно.

С изолация може да се постигне пестене на енергия, а това е другото предимство от употреба на щори. Външни ролетни щори се използват като изолация и в летните жеги и в мразовитите зимни дни и нощи. Това спомага за понижаване на разходите за енергия. Разстоянията, които са като пространства между щората и стъклото, служат за изолация, така намаляват загубата на топлина излизаща през прозорци и врати. В зависимост от размерите на разстояния и ефекта на изолация е по-висок.

В летните месеци външни ролетни щори се използват, за да ограничат до максимум топлината в дома и за слънчева защита. Тук определяща роля има избора на материала им за изработка. Щори от PVC се нагорещяват при директна слънчева светлина и това допринася за отделянето на топлина на вътре към помещенията.

Добре е да се има предвид, че PVC-то остарява бързо, при излагане на пряка светлина от вън, това спомага за похабяването, пожълтяването и деформирането им.

Сигурност за дома са друга характеристика на външните ролетни щори. Те могат спокойно да изпълняват функция на решетки, за защита срещу взлом в дома. Освен това дават възможности за монтаж на резета, за монтаж на охранителни системи или заключване на щората и ограничават шанса да бъдат отваряни отвън. С механизъм от електричен мотор щорите се задвижват в затворено положение, а така автоматиката на мотора, не позволява повдигане ръчно.

Външните ролетни щори осигуряват защита от шума навън. За разлика от вътрешните щори, външните ролетни щори бранят дограмата от неблагоприятни климатични условия, за спокоен сън, парирайки и оставяйки шума навън. Важна роля за целта оказват и разстоянията между прозореца и щората, шума се заглушава повече, когато и те са по-големи.

Структурното устройство и монтажа на външни ролетни щори става, чрез кутия за ламели от щората, когато трябва да са във вдигнато положение. Изработват се от алуминий или дебела пластмаса, PVC. Познати са и разновидни комбинации.

За постигане на максимален ефект на изолация, са препоръчителни външни ролетни щори, които се изработват от алуминий. За тях ламела, в най-долния край е направен по специален начин, от дебел алуминий с гумено уплътнение, а панелите са пълни с пяна полуретан. Това засилва изолиращите свойства на щорите.

За водачите на щорите са характерни странично набитите дюбели в прозореца. Върху водачите се закрепва кутията, която може да е обла или правоъгълна.

Външните щори са не само защита и сигурност, но внасят и стил, комфорт и приятна атмосфера в дома.

Повече инфо за услугите предлагани за дома:

Ел. услуги