Изхвърля стари килими, шкафове и бяла техника

Красивите килими създават уют в нашите къщи, но освен това създават и някои проблеми, събират мръсотия, прах и остатъци от храна.  Подобно на тях се случва и с кухненските шкафове и бяла техника. Ако не се грижите за тях навреме, то тези проблеми могат да повлияят неблагоприятно на вашето здраве. Понякога поради преждевременно и неправилно почистване на килими, шкафове и бяла техника могат да се появят алергични реакции. Следователно, чистият килим е гаранция за здравето на цялото семейство и чистотата в къщата. Наемете форма от тук: http://www.izvozva.bg.

Ето най-известните и популярни варианти за правилната грижа за килимите:

Почистване на килими с прахосмукачка .

Много хора, почистват с обикновена прахосмукачка веднъж или два пъти седмично, вярват, че това е достатъчно за безупречната чистота на килима. Това становище обаче е погрешно. Прахосмукирането на килими през ден, позволява дълбоко проникване на прах. В допълнение, е способна да задържи някои косми и тогава се налага да се използва прахосмукачка с аквафилтър.

Грижа за килими през зимата.

Чистият сняг ще ви помогне ефективно да почистите килима от прах и мръсотия. Необходимо е да се разпръсне купчината сняг върху килима. И после го изтупате. Снегът трябва да е сух и чист. Ако снегът е влажен, той бързо ще се поеме в килима и ще го направи мокър.

Съвременни средства за почистване на килими.

Можете да си купите специални инструменти, предназначени за почистване на килими и килими, които едновременно да предпазват от молци. Можете също така да почистите килима с универсален почистващ препарат. С помощта на четка или гъба напоена в разтвор. Когато килимът е чист, препоръчва се тази процедура да се извършва най-малко веднъж на две седмици, например по време на общо почистване на къщата.

Почистване на килим със сол.

Почистването на килими със сол е ефективен и доказан метод. Това е доста труден процес, който изисква известно време, но след подобно почистване, килимът ще бъде като нов. За да направите това, разпространете обикновена сол на маса върху цялата повърхност на килима и след известно време почиствайте солта с четка, напоена с хладка сапунена вода. Започнете отново, заменете мръсната сол с чиста сол, след това извадете останалата сол от килима с прахосмукачка и изтупайте килима.

Отстраняване на петна от килима.

Можете да премахнете старите мазни петна от килима с бензин. За да направите това, е необходимо да изтриете замърсената зона с кърпа, навлажнена с бензин, а след това с чиста, влажна кърпа.

Също така, старите петна могат да бъдат отстранени със смес от сапун и бензин. Необходимо е да разтворите сапуна в малко количество топла вода и да добавите капка бензин. След това импрегнирайте тази смес от дървени стърготини и разтрийте на място върху килима. Този метод е подходящ за отстраняване на примеси от линолеум.

В съвременния свят все повече и повече хора предпочитат да използват услугите на фирми за почистване и това е напълно оправдано. С помощта на съвременни почистващи продукти и почистващо оборудване, специалистите се грижат правилно за килимите у дома. В допълнение, фирмите за почистване предлагат редица други необходими услуги и правилна и редовна грижа. Ако не сте положили грижа за вашите килими по-рано и те са трайно непоправими и увредени, то сега е момента да научите за фирма, която изхвърля строителни отпадъци, стари килими, кухненски шкафове и бяла техника и всичко излишно.

Не забравяйте, че чистотата е не само красотата в къщата, но и здраве за цялото семейство!