Може ли приемът на минерална вода да бъде лош

Всички сме чували, как прекалената карбонизация или гази ровката в напитките могат да навредят на здравето. Малко обаче са онези, които реално разбират кое и как става. Ето, защо сметнахме за уместно да насочим погледа именно към тази сфера, а именно – Как може приемът на минерална вода да навреди на човешкото здраве. Използвайте за здравето трапезна вода.

Питейната газирана вода може да увреди зъбния емайл. Карбонизация в минерална вода, независимо дали е физическа или добавяна, наистина прави минерална вода, леко по-кисела, отколкото при обикновения чешмяна вода, но това далече се разминава от киселинността и всичката ароматизация на газираните напитки.

Сода позната още като газирана вода може да бъде много трудна за консумация и да навреди на зъбния емайл. Тя може да повлече подобно на захарта и да създаде екстремна киселинност, не карбонизация. Проучванията показват, че няма за какво да се притеснявате с приема само от минерална вода. В действителност, минералите могат действително да спомогнат за укрепването на зъбите.

Някои смятат, че минерална вода може да причини камъни в бъбреците. Ако сте изложени на риск от камъни в бъбреците, Вашият лекар вероятно ще Ви предложи да увеличите приема на течности и да получите повече калций и магнезий. Минералните води идват на помощ именно в тези моменти. Всъщност, едно изследване показва, че пиенето на минерална вода намалява бъбречното образуване на камъни у хора, склонни да ги вземат редовно.

Оказва се, че минералната вода е може да бъде значителен източник на минерали и е много по-здравословна алтернатива от подсладените изкуствено създадени напитки.