Упражнения и тренировки в комплексна програма за отслабване

Диетата се смята за най-ефективният начин за намаляване на теглото. Това е често срещано погрешно схващане, което много хора с наднормено тегло правят. Въпреки това, отслабването става чрез програма с физическа подготовка, насочена към изгаряне на калории и прекомерно съдържание на мазнини, което може да бъде по-ефективно, отколкото просто спазване на стриктна диета по план. Комбинация от здравословна диета и последователен план за фитнес може да се получи дълготрайни резултати далеч отвъд въображението. Ако броят на фитнес планове са представени от експерти се смята за най-доброто. Продружено от смес аеробни упражнения, вдигане на тежести за изгаряне на мазнини, интервални тренировки и изграждане на мускули. Когато бъде правилно контролирана диетата, заедно с този план ще се избегне допълнително качване на тегло и мазнини в тялото:

Аеробни упражнения

Тези физически дейности имат за цел да повишат нивото на сърдечния ритъм за продължителен период от време, в резултат на което се увеличава темпото на вашия метаболизъм в тялото. Това ще изгори калории в тялото и да ще намали размера на натрупаните мазнини около мускулите. Интензивните аеробни упражнения, се считат за един от най-ефективният начин за намаляване на теглото и изграждане на силна издръжливост. Работещи упражнения са колоездене и плуване. Такива са най-често срещаните сред аеробни дейности, докато отборните спортове като баскетбол, футбол и хокей на лед също служат с добра цел. Всеки едни от тези упражнения трябва да се започне с пет минути загрявка и след това на 20 до 45 минути фаза на интензивна тренировка. Такива интензивни аеробни дейности трябва да се извършват най-малко два до три пъти седмично в продължение на бързи резултати.

Висока интензивност, интервални тренировки

Този тип обучение е сравнително напреднал метод и е много по-ефективен от аеробните упражнения. Обучение с висока интензивност включва повишаване на пулса, след което падне обратно и след това повишаване отново след кратък интервал. Тази техника не само изгаря калории с бързи темпове, но и ускорява метаболизма на тялото за по-дълъг период от време. Нарича се кардио. Загрявката на пет минути трябва да бъде последвана от висока интензивност в продължение на 15 до 30 минути. Това трябва да включва интензивна тренировка от 15 до 30 секунди, преди да се направи почивка от около една минута и след това повторение на цикъла.

Обучение за контрол над теглото

Обучението за контрол над теглотое един от най-жизнените и ефективни дейности в вашия фитнес план, тъй като не само изгаря излишните мазнини и калории, но също така се натрупва в мускулите в тялото. Една ефективна програма за намаляване на теглото ще включва два или три дни всяка седмица. За начало се правят 15 до 20 повторения на всяко упражнение с леки тежести, което ще ви помогне за повече сила. За най-добри резултати, трябва да се упражни натиск върху всяка мускулна група от тялото. Очевидно краката, дупето и корема са ключовата област, над които трябва да се съсредоточим, борейки се със загубата на тегло.

Съвети и предупреждения:

Програма с високи интензивни интервални тренировки трябва да стартира след консултация с лекаря, особено ако лицето, което ще я упражнява има някакви проблеми със сърцето.