Здравословно отслабване

Как да направим тялото си по-слабо и как да се почувстваме по-уютно в кожата си? Това са само частици от въпросите, пред които се изправя всеки втори в старта на топлите дни. Разбира се, отговорът до голяма степен е свързан със здравословното хранене и подобряване на метаболизма. Ето и някои съвети как да стане това:

 1. Яжте повече и по-рано – нека обядът да е заложен като основно хранене. Така ще снабдите тялото с енергията, от която имате нужда. Включете в менюто си нискомаслени продукти, храни, богати на фибри и някои комплекси от въглехидрати.
 2. Не гладувайте! Това е най-лошият сценарии за тези, които са крайно решени да свалят излишни килограми. Драстично лишаване от храна не доставя желан резултат, а свалените килограми, бързо се връщат.
 3. Хапвайте малко и често – това правило е много важно за метаболизма, така тялото се настройва на определен режим.
 4. Увеличете протеините – енергията е необходима и предпочитана пред въглехидратите, а оттук горенето на калории ще е задоволително.
 5. Започнете да тичате или да практикувате някакъв любителски спорт. Плуване, колоездене, тичане, разходки, танци, езда поне 3 пъти седмично, ще допринесат за стягане на мускулната маса и изгаряне на много повече калории от мазнини.
 6. Тренирайте, като обръщате внимание на качеството на тренировки. Имайте предвид, че някои хормони се произвеждат в по-големи количества през пролетта.
 7. Пийте много вода. Препоръчителна дневна доза е 2 литра на ден. Водата защитава организма от излишни мастни натрупвания и пречиства организма от токсини.
 8. Не забравяйте закуската – организма е изтощен от нощта и има нужда от нея. Без нея рискувате да натрупате излишни килограми през следващ прием на храна.
 9. Приемайте напитки и храни, който ще спомогнат за увеличаване на енергията. Такива са чайове и кафета, люти чушлета и пикантни храни.
 10. Набавете си витамин В, той покачва адреналина и разхода на енергия.
 11. Обърнете внимание и на щитовидната жлеза – тя е важна за метаболизма. Храните богати на витамин Е, витамини от група В и витамин С, както и йод са жизненоважни.