Спокойни в своята забързаност

Няма нищо, по-хубаво от добрите спътници или приятели. Времето ви минава по-лесно, а и пътуването изглежда далеч по-приятно. В интерес на истината, хората сякаш загубиха своето желание да пътуват. То става само по задължение, като например маршрута, който ежедневно поемате към своето работно място. И ако, преди време за пътуването ви трябваха само някои книги или списания, сега е доста по-лесно и удобно.

Днешните забързани хора, поели към своята работа или дом, не се интересуват много от околния свят. Поне така изглежда на пръв поглед. Те са вглъбени в света на Интернет, сърфирайки в него със своята любима джаджа. Преди се приемаше за белег на отчуждаване, ако видите хора в метрото или автобуса, които са се зачели в някоя книга или списание, които на пръв поглед, сякаш не изглеждат толкова атрактивни. Но, не и сега…

 

Модерните устройства, които ни „правят” по-умни и по-комуникативни с останалия свят, без да му обръщаме особено внимание са нещо, без което не може съвременния човек. Те се превърнаха в начин, не само за комуникация, дори и с доста отдалечени места, както и с хора, които не сме виждали никога, но и добро средство да научите първи новините от деня.

Първо бяха компютрите, които носеха знака на нещо ново, което допринесе за бъдещето развитие на високите технологии.

За разлика от преди, когато се считаше за малка лична победа купуването на компютър, сега нещата са коренно различни. Различни устройства, като смартфони и таблети например, са навлезли изключително много в живота на обикновените хора. Може да видите подобни джаджи да бъдат използвани, както от деца и студенти, така и от професионалисти. Не е рядкост, дори и по-възрастни хора да се обаждат по смартфон или да сърфират със своя таблет.

Всичко е въпрос на настройка и желание. Ние прекарваме повече време с подобни устройства, установявайки контакт със своите приятели, дори и когато бързаме към поредната си среща с … тях.