Екскурзия до Дубай – микс от вълнуващи изживявания

Сещаш ли се за онова неповторимо чувство, което изпитваш всеки път, когато плануваш своето пътуване до далечна точка. Предлагаме ти да организираш своята незабравима екскурзия до дубай. За това не се иска нищо повече от план за действие и оферти за дубай за топ дестинации, които да посетиш. Ето и една малка част, от онова, което ти предстои да видиш:

Шейх Мохамед Бин Рашид е център за разбирателство. Този културен център е разположен в района на Стария Дубай „Bastakia“, по протежение на брега на Dubai Creek. От него се управлява програма от обиколки, лекции, курсове по арабски език и културни ястия. Местоположението му е в Bur Dubai, а там сега можеш да направиш и резервация за atlantis dubai.  

През 1955 г. е построена лятната резиденция на покойния шейх Рашид бин Саид Ал Мактум. Резиденцията е направен от гипс и коралово-блок и е била възстановена и поддържана от голяма част от оригиналния красив декор, който дава по-добро разбиране за начина на живот на пищния владетели наДубай. На Меджлиса градини разполагат с възпроизвеждане на внушителна система за напояване и много сенчести финикови палми. Местонахождението е в област „Jumeirah“.

Почивка в дубай можеда включи обиколка из различни впечатляващи сгради и архитектурни творения на инженерното строителство. Сблъсък на всестранни форми и къщата „Heritage“ Построена през 1890 г. и някогашен дом на богат търговец, тази сграда се превръща в мястото на най-известния търговец на перли в Дубай Шейк Ахмед бин Далмок. Годината е 1910 г. Реставрирана е през 1994 г. Днес сградата е чудесна възможност да се хвърли един поглед към вътрешността на традиционна семейна къща с 10 стаи и голям двор. Първата стая в къщата е заседателната зала, където някога са посрещани гостите. Втора заседателна зала е само за жени и се намира на разстояние от двора в отделна зона. В нея се извършвали традиционните обичаи. Местонахождението на този обект е област „Deira“.

Mushrif Park е естествена гора с много дървета, храсти и цветя. Паркът обхваща 124 хектара и има много функции, включително плувни басейни, фонтан и езера, детски площадки за игра, както и предлага разходка с влака, камила или пони. Популацията на сови в парка, както и редица други редки видове, включително Орфическите коприварче, източните черни Червеноопашки, жълто-виещи врабчета и Папуняк са едни от впечатлителните природни обитатели на тази зона. Всичко това предлага чудесна възможност на туриста да избяга от градската суматоха.

След дългата разходка из улиците, сгради, забележителности и паркове, какво по-приятно от отсядане в хотели в дубай.