Важни насоки за избор на счетодителна кантора

Проблемът с избора на счетоводна фирма стои пред всеки един човек, който развива собствен бизнес, защото все пак доверявате бъдещето си на чужди хора, които не винаги са коректни. Примерите за счетоводни фирми довели до фалит клиентите си не са един и два и за това трябва много да внимавате на кого се доверявате.

Днес именно тези фирми са доста на брой, а в същото време всяка една фирма може да обслужва наистина голям брой клиенти и то доста добре. Големия брой фирми предполага по-качествено облужване от гледна точка на познаване на законите. Всичко зависи от политиката на компанията и коректността й. За да направите правилният избор, трябва да се съобразите с някои прости правила. Тях можете да прочетете в тази статия.

 

Първото нещо което гледа всеки един човек търсещ такава фирма е тя да му е под ръка на по-късо разстояние. Явно си мислите, че така ще можете да контролирате всичко което се случва в тази фирма и счетоводството ви ще е на по-сигурно място и ще можете да го наблюдавате непрекъснато. Да, ама не. Това е напълно погрешно схващане. Не си мислете, че още сме в 20-ти век, днес технологиите напреднаха значително и не е необходимо да търчите за всяка една фактура до счетоводната ви фирма, за целта можете да ползвате емайла, телефона, факс или друг начин.  

Едно от на-важните неща, които трябва да проучите за бъдещата си счетоводна фирма е дали им опит и да научите какъв е той. Вижте в търговския регистър кога е създадена, проверете колко и какви са клиентите й, дали някой не се е отказал от услугите й, и ако е така – защо? Това са реално важните въпроси на които трябва да получите отговор.

Много добре говори за фирмата, ако има и клиенти чужденци. Следвайте съветите ни и рискът който поемате няма да е никакъв, само така можете да намерите надеждна фирма с опит.

Услугите на account-consult.com: