Основни видове големи дивани – изхвърлете всичко излишно

Гамата големи дивани е достатъчно богата, така преди да отидете в мебелния салон, трябва внимателно да обмислите кой модел предпочитате, какви размери са най-подходящи за вашата стая и какви функции трябва да изпълнява диванът.

 

На 088 888 2000 може да попитате за всички предлагани услуги и цени от чистачи.com.

 

Открояват се следните разновидности на големи директни дивани:

 

"Книга"

В този дизайн е необходимо да повдигнете седалката, ако искате да организирате място за легло. В резултат на тези действия гърбът ще се спусне хоризонтално. Такъв механизъм е много надежден. Недостатъкът на „книгата“ е необходимостта да се положат физически усилия, за да се активира механизмът на трансформация.

 

Моделът тип „Книга“ се вписва идеално в апартаменти с малки размери. Трябва да се има предвид, че дизайнът на директен диван-книга не позволява да се монтира близо до стената, тъй като има нужда от сгъваемо пространство.

 

Допълнително предимство на този модел е наличието на секция за съхранение на спално бельо.

 

"Елф"

За да разгънете голям, прав диван с дизайн на Elf, трябва само да спуснете подлакътниците. Нивото на такъв наклон се регулира по желание на собственика. Голямото предимство на този дизайн е неговата компактност и лекота на използване. Мебелите от този тип се използват най-често в детски стаи, където е лесно да се подредят и почистят.

 

"Танго"

За такъв модерен дизайн е характерна комбинация от двата споменати по-рано модела. Разгъването на "тангото" се изразява в регулирате ъгъла на подлакътниците и спускане на гърба. Регулирането на много нива позволява да намерите най-удобното положение на гърба и подлакътниците. Дизайнът изисква просторен отдел за спално бельо. Недостатъкът е активиране на механизма за трансформация.

Еврокнига

В сравнение с традиционната „книга“, дизайнът на този голям диван позволява поставяне в близост до стената. Механизмът на трансформация, включва отпускане на седалката и поставяне на облегалката в ниша. Той е много широко и удобно легло. Предвидена е и система за съхранение на бельо в специален отдел.

 

"Пантограф"

По дизайн е подобен на Eurobook. Подобно легло е много удобно и практически не се усеща.

 

Често този дизайн е за помещения, където подът е покрит с паркет или ламинат. Разгъването на теглото позволява да защитите пода, предотвратявайки драскотини. Въпреки по-сложният механизъм за трансформация, които води до по-висока цена на продукта.

 

"Пума"

Едно движение е достатъчно, за да може механизмът да влезе в действие. Самата седалка ще се удължи и ще падне в желаното положение. Високата надеждност на механизма ви позволява да го използвате ежедневно, докато подът не е изложен на механични повреди. Голям недостатък на този дизайн е липсата на отдел за съхранение.

 

"Акордеон"

Благодарение на механизма за трансформация, този голям прав диван донякъде напомня акордеон. Той е много компактен, сглобява се лесно, а при разглобяване се превръща в удобно легло. По време на трансформацията се плъзга по пода, трябва да се грижите за стабилно подово покритие. Поларните повърхности също няма да работят, тъй като структурата може да се хване върху тях.

 

"Френска мида"

Този модел, може да го разтегнете, като последователно премахвате възглавниците.

 

Полученото място за сън е доста обширно, но има и няколко недостатъка. Например, характеристиките на прав дизайн с три допълнения не позволяват използването на дебел матрак, докато тънкият не е удобен. А самото разгъване се извършва в три стъпки и значително намалява неговата надеждност. Също така този дизайн не осигурява място за съхранение на спално бельо.

"Американска мида"

Състои се от две секции, поради което е по-надеждна и подходяща за ежедневна употреба. Матракът има високо ниво на комфорт.

"Делфин"

За да разложите този модел на директна конструкция, трябва да разточите леглата и да издърпате възглавницата към себе си. Това е добро решение за малки помещения. Друг плюс е лекотата на използване.

За почистване и извозване след пожар, не се колебайте да потърсите специалистите на чистачи.com.