Как да избираме кухненски прибори

Кухните и аксесоарите в тях днес са висококачествени и стилни. Всички детайли са добре обмислени. Така, когато поръчвате кухня, получавате възможността да сбъднете мечтите си за идеален кухненски комплект в най-кратки срокове и на най-добрата цена.

 

Извозване стари мебели със сметовоз в София 088 336 9999

Наред с това вашата кухня да е красива, изискана, удобна и ергономична, днес може да изберете перфектните кухненски прибори. Ето как:

Критерии за избор на готварски съдове

Добрите тенджери, тави за печене и тигани в способните ръце на добрата домакиня превръщат обикновените продукти във вкусни и здравословни ястия. По този начин лошите ястия, които могат да съсипят, дори най-добрите и свежи продукти не намират място в отличната кухня. Затова към избора на тенджери и тигани трябва да се подхожда максимално внимателно.

Така, добрите ястия трябва да осигуряват:

Защита - в процеса на приготвяне на ястие съдовете се нагряват, излагат се на киселини и влизат в контакт не само с продукти, но и с масло, вода, лъжици и специални шпатули. Следователно, те трябва да бъдат направени от екологично чист материал, който не отделя вредни вещества.

Удобство - в процеса на готвене е много важно съдовете да се използват удобно. От значение са формата и размерът на купата. Такива са важни, методът за покриване на продуктите не трябва да залепва на дъното. Не трябва да сваля термоустойчивата дръжка в тигана, а дръжките и капака на тигана трябва да бъдат оборудвани с удобен държач срещу топлината на котлона.

Качество, трайност, вкус.

Не само безопасността, но и експлоатационният живот, както и запазването и подобряването на вкусовите качества на продуктите по време на термичната им обработка по време на готвене, зависи от качеството на съдовете.

Материалите са:

Чугун

Чугунът е известен със своята здравина и издръжливост; никоя друга чиния няма да издържи толкова дълго. Този материал не се страхува от драскотини, не избледнява и не се деформира, той има дълго време за нагряване и равномерно разпределение на топлината. Ястията от чугун са идеални за приготвяне на палачинки, пилаф, домашни птици, задушаване на месо и зеленчуци. За да предотвратите ръжда по чугуна, съдовете трябва да се избърсват, след измиване. След готвене не трябва да се съхранява в чугунени съдове, това може да повлияе негативно на вкусовите характеристики на всяко ястие.

Алуминий

Подобно на чугуна, алуминиевите съдове служат в продължение на много години. Така те заемат едно от водещите места в кухните на нашите домакини. За разлика от чугуна, алуминиевите съдове за готвене, пренасят топлина много добре. Това ви позволява да готвите храната много бързо. Тези съдове се характеризират с лекота, което позволява дори на крехките домакини, лесно да обръщат големи тигани в кухнята.

Алуминият също се отличава със своята издръжливост и демократичност по отношение на разходите, но мекотата на този материал, често води до деформация на формата на съдовете. Алуминиевите прибори са чудесни за варене, готвене супи, зеленчуци и зърнени храни. За такива, обаче, не се препоръчва готвене на супи, кисело зеле, задушаване на месо и зеленчуци, както и съхраняване на храни в алуминиеви съдове.