Каква настилка да изберем за кухнята

По време на ремонта на хола са важни всички детайли: цветът на тапета, осветлението, формата на тавана и, разбира се, настилката. Има много видове подови настилки, но не всичко е подходящо за кухнята.

 

Какво, в допълнение към керамичните плочки, е идеално за зоната за готвене? Сега ще разберем, а когато имате нужда от демонтаж на стара мебел, шкафове, секции и гардероби, фирма obshtini.com са на разположение.

Керамична плочка

Плюсове: първо, има много възможности за дизайн на такива продукти. Може лесно да изберете подходящия за себе си. Освен това подът, покрит с керамични плочки, се почиства лесно, рядко петна остават, върху него.

Минуси: плочката има голямо разсейване на топлината, така че през зимата може да е студено да ходите боси. Подовото отопление лесно ще отстрани този проблем.

Препоръка: изберете плочки от матова повърхност, за да сведете до минимум възможността от подхлъзване и падане. Обърнете внимание на качеството на керамиката: колкото по-високо е, толкова по-трудно е да повредите плочката.

Порцеланови плочки

Плюсове: порцелановите плочки са много по-здрави от керамичните плочки, издръжливи, красиви. Почти не абсорбира влагата, твърдостта на материала достига 8 или 9 точки по 10-точкова скала, може да имитира различни покрития.

Минуси: Поради своята здравина и качество на материалите, порцелановите плочки са много по-скъпи от обикновените плочки.

Препоръка: както в случая с керамичните плочки, по-добре е да изберете опцията от матирана порцеланова плочка. По-безопасно е да се използва.

Ламиниран паркет

Плюсове: Ламинатът е най-популярният от всички видове подови настилки. Освен това, в зависимост от качеството и показателя за трайност, може да ви издържи дълго.

Минуси: ламинатът, дори и най-скъпият, се страхува от вода. Евтин ламинат от постоянно излагане на влага и тежки мебели се разделя, люспи, губи предишния си цвят.

Препоръки: не спестявайте по-качествен ламинат, както и правилната му инсталация. Внимавайте да използвате.

Линолеум в кухнята

Плюсове: вероятно най-бюджетният вариант за подови настилки. Противно на стереотипите, висококачественият линолеум с дебел защитен слой е в състояние да издържи повече от 10 години. И след това подмяната му е съвсем проста. Материалът е приятен на допир, възможно е да изберете всеки модел.

Минуси: линолеумът е краткотраен, лесно се повреди, а продължителната работа е видима с просто око: вдлъбнатини от тежки мебели, драскотини и избледняване.

Препоръки: за да постигнете максимален комфорт, инсталирайте подово отопление в кухнята. Съвсем реално е с такова подово покритие.

Дървен под

Плюсове: Дървеното покритие изглежда богато, идеално за класическия интериор на кухнята. И това е екологично чист материал, който ще ви служи дълго време.

Минуси: дървен под и особено арт паркет е скъпо удоволствие. От повърхността е трудно да се премахнат петна от сок и вино. Какво да кажем за запалимост.

Препоръки: ако все пак се решите на дървено покритие в кухнята, не забравяйте за защитния слой лак, масло или специална импрегнация. Така дървото ще бъде в отлично състояние много по-дълго.

Кухня с плочки и ламинат

Идеалното решение в дизайна на кухнята е комбинация от различни видове подови настилки. Например, по-добре е да поставите керамични плочки или порцеланови плочки директно в кухненските мебели. В трапезарията - ламиниран паркет или дори дърво.