Как да не надраскате пода със стол

Отговорностите на жените включват готвене, почистване, пазаруване, отглеждане на деца и много други. Разбира се, в края на краищата, никой не може да се справи по-добре от нея. Във всеки ъгъл на къщата жена поддържа комфорт с лекота и пълна отдаденост.

 

Доказахме, че всички полезни занаяти са обект на добра домакиня. И ето още едно доказателство.

Капаци на столове за кухнята

Естествено, има безкраен брой начини да се отървете от ленти и дори драскотини от мебели по пода. Но, видите ли, по-лесно е да предотвратите проблем, отколкото да се справите с него. Ето защо, препоръчваме да обърнете внимание на капаците за краката на столовете.

Калъфи от плат

Можете да си купите платнени покривки за краката на столовете или да ги направите сами. Би било хубаво, ако имат същата цветова схема като например възглавници на столове, килим или кухненски кърпи.

Плетиво

За домакините, които са на ти с плетене, няма да е трудно самостоятелно да правят такива покривала. Достатъчно е да измерите обема на краката и да определите височината на самите продукти. Капаците под формата на чорапи, ботуши и лапи изглеждат доста сладки и уютни.

Силикон

Силиконовите накрайници се продават в онлайн магазини, както и в мебели и супермаркети за домакински стоки. Съгласни сме, че все още трябва да търсите такива устройства и те не са евтини, но такива неща са много удобни за използване, не се подхлъзвайте, не оставяйте следи.

Пластмаса

Пластмасови дюзи за краката на столовете, също се продават в магазините за мебели. Предимството на такъв продукт е, че може да има всякаква форма и цвят (като плат и плетени корици), но употребата им е много по-издръжлива.

Най-важното при независимото производство на такива устройства е да ги направите с еднаква дебелина. В противен случай столовете ще залитнат, ще ви е неудобно да седнете на тях.

Изберете накрайници по ваш вкус и завинаги забравете за проблема с драскотини и ивици от мебелите на пода!

Източник: чистота.com