5 сигурни начина откриете дървеници

Ако сте били гости на друго място, далеч от дома си, но не сте си отпочинали нощите. Ако имате сведения, че сте прегледали инсектите в дома си от последното посещение на хижа или хотел. Ако чисто и просто се тревожите, че в дома ви обитавате не трябва да е, а дървени, спокойно. Ще видите 5 сигурни начина да откриете дървениците:

 

Има сигурни белези, които показват наличността на дървесни изделия:

● Първият сигурен сигнал за наличие на дървесни изделия е самото използване. Главно дървениците се хранят с нощем с човешка кръв. По този начин, който жертва се събужда на сутринта с дребни черни петна, които сърбят, то се мисли за нежелателни гости - дървени. Дървениците на носят ухапващи си предимно по крайници - ръце, шия, крака и лице. Може да различавате ухапването от дървесни изделия, поради липсата на червена точица, която най-много е по средата и е характерна за ухапвания от други инсекти. Ухапаното от дървеното тяло, създаващо силен сърбеж, но не мигновен. Самото насекомо смузува с хората си, но преди това това инжектира в кожата на човешкия серум, който може да бъде обезболяващо кръв съсирващо. По този начин жертвата не се разбира, когато населението започва да се храни и така работи за него срещу противника бавно и с наслада, което трябва да се уравновеси.

● Вторият сигнал за наличие на дървеници в къщата е наличието на петна и малки червени точици по спалното бельо. Това са следи кръв. Те са в резултат на неволно смачкване на дървеница по време на сън. Понякога самата дървеница може да повърне част от погълната кръв. Понякога, наред с червените петна, може да има и кафяви. Те са изсъхнали екскременти, останали като засъхнала течност по спалното бельо.

● Трети сигнал за присъствие на дървеници са самото спално бельо или матрака. Често при наличието на дървеници на местообитанията на насекомите има малки обвивки, които са кухи. Те са отделени от насекомите. Те са в резултат развитието на дървениците. Появяват се, преди ларвата да стане възрастна. Самите обвивки се сменят 5 пъти. Шушулките обвивки са кожа на самите дървениците. Те са полупрозрачни, леки и съвсем малки.

● Четвъртият сигнал за наличие на дървени дървета е променлив по повърхността на леглото, рамката и подматрациращите елементи. На местата има лепкави, които участват в себе си с песъчинки. Това може да се яйца от дървеници. При претърсване, обработка и пръсти за дървеници е добре да се провери и мебелите в близост до леглото. Такива с нощно шкафче, скринове, столове. Там също е много вероятно да се засели инсекти.

● Петият и последен за днес знак, че в дома ви има или няма наличие на дървени изделия е начина им на придвижване. Ако видите летящи или скачащи населени места, това може да се състои от дървеници. Последните само лазят. Не можете нито да дадете, нито да скачате.

Източник: preventa.bg