Почистване на двор

Компетентната поддръжка на градината и почистване на двор е гаранция за високи годишни добиви и дълъг живот на градинските растения!

 

Тук е мястото да се отбележи, че качествената грижа за растенията в градината е необходима през цялата година.

Днес има толкова много услуги за поддържане и почистване на двор, хамалски услуги за изнасяне на тежки дънери, услуги по подрязване на дървета и храсти, услуги за косене на трева и още, и още.

Най-трудоемката и трудна задача се счита тази за поддръжката на градината през пролетта. По това време е необходимо да се подготвят растенията за новия вегетационен период. Топлолюбивите растения, защитени за зимата, се отварят и изследват. Ако има щети от замръзване или други повреди се вземат мерки.

Грижи и подрязване на овощната градина през есента

В началото на пролетта се режат плодни дървета и храсти. Подрязването на храсти и костилкови овощни дървета (слива, череша, вишна и др.) Се извършва на първо място, тъй като вегетативните им процеси, които започват много рано. През пролетта е необходимо да се направи първият набор от мерки за защита на растенията от вредители и болести.

За пръв път пръскането на растения се извършва, преди началото на цъфтежа, за втори път след яйчника на плодовете, дърветата се обработват едновременно.

След пръскането и боадисване на стволовете на дърветата се варосат с гасена вар и се монтират задържащи колани. Извършва се с обогатяване на торове, които основно включват азотсъдържащи елементи, които допринасят за бързия растеж на растенията.

Пролетта се смята за най-благоприятното време на годината. То е подходящо за засаждане на растения, както и за презасаждане на дървета и храсти. Трансплантацията (рязането), обаче трябва да се извърши възможно най-рано, преди да започне активирането на соковия поток.

Тревата изисква специално внимание, през пролетта. Ако тя не е издържала през зимата, може да се наложи да я дозасадите. Работите по възстановяване на тревата могат да се извършват по два начина - презасяване на тревата или подмяна на повредените участъци на тревата с парчета валцувана трева.

Грижата за градината през лятото се състои главно в редовно поливане на растенията, плевене, както и активни мерки за защита на растенията от вредители и болести, за унищожаване на вредни насекоми (комари, кърлежи), които представляват заплаха за човешкото здраве.

Грижа и почистване на двор

През лятото се отделя много време за грижа по тревата. Косене на тревата се извършва приблизително веднъж на всеки две седмици, периодично се извършва хранене, мулчиране и проветряване на тревата. Особено внимание се отделя на стандартизирано й поливане. В горещо време, поливането се увеличава, а в дъждовните дни намаляват.

Подрязване и поддръжка на дръвчетата през цялата година

Основната задача за грижа за градината и почистване на двор се прави през есента. Този етап е много важен като подготовката за зимата. Топлолюбивите растения и тревата трябва да бъдат покрити през зимата. През есента те извършват санитарна резитба на храсти и овощни дървета, премахвайки повредени и отслабени клони, както и заразените с вредни насекоми. Много градинари предпочитат да пресаждат храсти и дървета през есента, но това трябва да се направи в края на есента, след падане на листата, когато растението изпадне в състояние на най-голям биологичен покой. Последните етапи на поддържане на градината, през есента ще са свързани със събирането на боклука.

През зимата е необходимо периодично да посещават двора и градината и да проверявате дали клоните на дърветата са се счупили под тежестта на снега, дали малки гризачи, зайци и мишки са повредили кората на дървета.

Грижата за градината не само отнема много време, но и изисква добри агрономически познания!

Със smetishte.com ще може да разчистите прецизно двора и да се грижите за градината по компетентен начин. Всичко това и още много за услугите на фирмата разгледайте в страниците на сайта. Повече за услугите на разумни и достъпни цени.