Почистване на тавани в София от боклуци – как и откъде да започнем

 

Истината е, че на всички ни тавани, мазета и килери служат именно за складиране на повече неща. Често в тези терени събираме непотребните и стари вещи, боклуци от всякакво естество и други неща, които не ползваме, а реално само заемат място.

И така сезона на пролетта и лятото са идеални, за да започнем разчистването на подобни пространства. Време е да освободим повече място и да се освободим от излишното.

С тази нелеката задача се наемат екипите на РАШКО КОМ

Почистването на тавани в София от боклуци и ненужни вещи може да стане бързо, лесно и при това без вашето присъствие. Ако се питате как, научете сега:

С РАШКО КОМ спестявате време и енергия за по-важните неща;

Разчиствате за кратко, дори да не сте си у дома;

Всичко това ще ви струва изключително малко.

Откъде да започнете – вижте тези съвети от практиката

Направете план и списък. Тук значение и роля имат, както вид на боклуци, с които трябва да се справяте, така и количествата, така и времето, което планирате да отделите.

Преди да започнете, съставете списъка. След като направите план, започнете без миг размотаване, за да не губите мотивацията си. Без значение, с какво се залавяте имате работа по успешното разчистване на складове, тавани, мази и други помещения. За целта, спазвайте тези стъпки:

Стъпка 1: Изпразнете всички шкафове от събраните там вещи

Извадете всички неща. Поставете всичко на равна и голяма повърхност за по-лесно сортиране.

Ако на тавана имате и излишни мебели, в които постоянно удряте коляно, когато минавате, отстранете ги. Помислете как да ги подредите по начин, че да не ви пречат.

Стъпка 2 – Почистете всичко излишно

Няма по-добро от самото дълбоко почистване на даден терен. Задължително ползвайте прахосмукачка, почистете пода. Избършете стени и рафтове. Почистете дъски и отстранете паяжините от тавана и под мебелите.

Стъпка 3 – Сортиране

Всяко нещо, излязло от шкаф или от гардероба, ще трябва да е депозирано в отделна колона. Трите колони нека да са:

Запазване – тази камара може да е за предмети, които харесвате и ползвате редовно.

Дарения – помислете добре. Нямате нужда от тези елементи, които не са в добро състояние и биха влезли в употреба на някой друг.

За боклук – тук включете всички онези неща, които са окаяно състояние. Те, безспорно трябва да заминат в коша.

Сортирането на всички вещи по този начин ще ви помогне да разчистите помещението ефективно.

Стъпка 4 – Изхвърлете

Щом вече сте приключите със сортирането, опаковайте нещата, които планирате да дарите,  също и предметите, които ще изхвърлите. Освободете пространствата.

Разбира се тази крачка ще е много по-лесна и възможна за реализиране, ако използвате професионални услуги от хамали. С тях лесно и бързо ще може да се отървете от излишните неща.

В заключение:

За разлика от други зони в жилищната собственост, почистването на таванското помещение може да се окаже опасно, особено когато е затрупано с вещи. Частици от прах са опасни за здравето, а пренасянето на предмети по спускащи се стълби не е лесно за никого. Тук е момента, в който трябва да помислите, да потърсите и да се обадите във фирма с хамали.

Доверете се на професионална фирма с услуги РАШКО КОМ. На тях може да разчитате за почистване на тавани и мазета от излишните неща и всякакви боклуци!