Колко струва извозване на покъщнина

 

Очевидно е, че голям ход в това отношение не може да е евтин. Истинският въпрос, обаче е колко може да струва такава услуга. Трябва да разберете, за да имате поне приблизителна представа за предстоящите разходи и да намерите достъпна транспортна компания, която да контролира разходите ви. За да разрешите този пъзел, трябва да съчетаете следните 5 части от пъзела:

От какъв тип извозване на покъщнина имате нужда?

Преместването се счита за трудно, но невинаги е така. Ако знаете какво искате и какво трябва да направите, тогава извозването може да е лесно и без усилие. Добрата новина е, че се нуждаете само от едно телефонно обаждане, за да получите адекватна професионална помощ, а най-добрата част е, че можете да приспособите тези професионални услуги според вашите специфични нужди и предпочитания. Нивото на услугите в тази област ви позволява да контролирате изцяло двете най-важни настройки при преместване: пари и време.

Най-скъпият и бърз вариант. Преместване с пълно обслужване. Когато хамалите управляват всички етапи от извозване на покъщнина, ще имате възможност и да наблюдавате. Професионалистите дори ще опаковат и разопаковат вместо вас, но бъдете готови да платите повече за тези допълнителни услуги по преместване. Тарифите за опаковане / разопаковане са почасови и точната цена ще зависи от броя на артикулите, внимателността на опаковането и цената на опаковъчните материали.

По-евтин вариант. Ако сте готови да свършите част от работата сами, можете значително да намалите окончателната си сметка за преместване. Можете сами да опаковате и разопаковате вещите си или да разглобите и сглобите мебели и да използвате професионални товарачи само за да натоварите имота в камион, да го транспортирате и след това да го разтоварите в нов дом. Това е най-често срещаният сценарий за преместване по очевидни причини.

Най-евтиният вариант. Можете дори да отидете още по-далеч и да се опитате да спестите повече, като натоварите собствените си вещи и наемете само фургон за мебели. По този начин вие използвате само професионална помощ при транспортирането и/или извозване на покъщнина. Въпреки че този тип се смята за една от най-евтината опция. Факт е, че реално е свързан с много скрити разходи и рискове.

Какви видове извозване на покъщнина има?

Друго парче от пъзела е броят на битовите предмети, които имате в дома си. След като сте изхвърлили всички предмети, които няма да вземете със себе си. Като правило транспортираната сума пряко влияе върху крайната цена на преместването, просто защото колкото по-тежък е вашият товар, толкова повече транспортни товари ще са необходими за транспортиране и ще трябва да наемете повече хамали за по-дълго време.

 Наред с това, ако имате скъпи или особено тежки предмети в дома си (като произведения на изкуството, пиано, билярдна маса, джакузи и др.), бъдете подготвени за допълнителни разходи за самото извозване на покъщнина.