Кухни по поръчка – лукс и изящество в създаването на уютния домашен интериор

 

Ако смятате, че направата на кухни по поръчка е сложна дейност, изискваща изключително много време, финанси и труд, то сме тук днес, за да разсеем тези стереотипи. Единственото, от което бихте имали нужда, е доза вдъхновение и помощта на опитен интериорен дизайнер, който с лекота да ви преведе през стъпките, необходими за предприемане за създаване на изящното домашно обзавеждане.

Кухни по поръчка – откъде да започнем и от какво имаме нужда

Както вече споменахме, създаването на кухни по поръчка е процес, изискващ вдъхновение, муза и предварително определен стил, в който желаем да бъдат издържани бъдещите ни мебели. Всичко останало е задача на интериорния дизайнер – специалистите с лекота ще се вслушат в предпочитанията и изискванията ви и ще ви предложат няколко варианта на изпълнение на кухни по поръчка. Така лесно и бързо ще се снабдите наистина с мечтаното обзавеждане за може би най-важното помещение от вашето жилище.

Експертите съветват предварително да определите бюджет, в чиито рамки да се стараете да влезете. В него включете както изработката на самия дизайн, така и мебелите, изграждането и работата по монтажа. Честите консултации с дизайнерския екип също ще ви помогнат в процеса по направата на любимата ви кухня.

Ще чакаме ли дълго за направата на кухни по поръчка?

 

Най-точният отговор тук е „зависи“ – има значение най-вече сложността на изработка на модела, на който сте спрели избора си. Ако сте почитатели на ретро кухните, то, знаете, те се характеризират със значителен брой орнаментика, а, в някои случаи, и с дърворезби. Съвсем естествено е всичко това да доведе до забавяне на изготвяне на проекта. Ако пък сте почитатели на минималистичните и опростени дизайни, то бихме могли да предположим значително по-кратко време на изпълнение. При всички случаи има значение и заетостта на дизайнера или студиото, които сте избрали – колкото по-ангажирен е интериорният ви съветник, толкова е по-възможно проектът ви да се разтегли във времето. Считаме, обаче, че по-дългите срокове на изпълнение в никакъв случай не следва да ви разколебават – в крайна сметка е важно накрая да се сдобиете с мечтаната мебелировка.