Няколко причини да наемете фирма за почистване на мазета

 

И така, ако в частна къща наличието на мазе е въпрос на лични предпочитания. При многоетажните сгради, без изключение са построени с мазета. Във всеки случай, обаче необходима периодична дезинфекция на мазетата на жилищните сгради.

За да не бъдем по-изчерпателни, ще предоставим доказателстваот фирма за почистване на мазета. Така ще се уверите сами, че дезинфекцията и почистването на едно мазе енаистина е необходимо:

Защо е необходимо почистване на мазе

Може да изглежда, че дезинфекцията на мазето е нещо измислено, защото никой не е правил това преди. Това твърдение не е вярно, защото нашите баби и дядовци редовно варосват мазето, но не от естетически съображения, а за да го дезинфекцират.

Дезинфекция в сутерена на частна къща

Много често мазето на частна къща се използва за съхранение на зеленчуци и в него могат да се заселят мухъл или гъбички. Ако не се отървете от тези неканени "гости", тогава ще пострада не само самата изба, но и продуктите, съхранявани в нея, така че ще разгледаме някои методи.

Дезинфекцията на мазето може да се извърши, чрез варосване на стените и всички прилежащи части и аксесоари. Въпреки че този метод се счита за един от „дядовците“, той все още е много ефективен, особено когато към варовия разтвор се добави витриол в съотношение 1:10. Дезинфекцията на мазетата на жилищните сгради може да се извърши, чрез гасене на вар в тези помещения. Разход на материал - 3 кг вар за помещение от 10 м 3. Препоръчително е процедурата да се извърши няколко пъти в рамките на една година. Досега много хора използват открит огън за дезинфекция, като използват горелка или нож, за да изгорят мухъл и гъбички. Методът е пожароопасен и не дава 100% резултат, тъй като отоплението няма да бъде равномерно на всички места. Следователно не всички вредители ще бъдат унищожени, а само повечето от тях. По-напреднал метод, който също помага да се отървете от насекомите, е да ги отровите с дим.

Гъбички, мухъл, бълхи и дървеници ще умрат, а плъховете и мишките има вероятност да избягат, ако имат време. Димът се образува в резултат на запалването на специална димна бомба и се разпространява в цялото мазе, което първо трябва да бъде уплътнено чрез запушване на прозорците, вентилационните канали и след това на входната врата. Ако това е мазето на жилищна сграда, тогава продуктът не се препоръчва или ще е необходимо да напуснете къщата за няколко дни и след това да я проветрите добре.

В допълнение към описаните процедури е необходимо да се следи състоянието на дървото. Например рафтове, чекмеджета, прегради и други подвижни дървени части трябва да се изнесат навън и да се измият обилно с дезинфекционен разтвор. След отстраняване на повредените части, дървото се обработва с импрегнация, която предотвратява появата на гниене и мухъл. Всичко се връща в избата след пълно изсушаване, но не и преди избата да бъде дезинфекцирана. Ако в мазето е монтиран нов рафт, той трябва първо да се обработи с импрегниране и след изсушаване да се боядиса с изсушаващо масло. Много проблеми могат да бъдат избегнати, ако се направи добра вентилация.

За почистване на мазета потърсете фирма на адрес: https://www.sofia.bg.services/maze.